13:00

IK Oden

Referat: Frövi IK - IK Oden

Som ett genrep inför höstsäsongen mötte vi Frövi IK, ett topplag i division 4 Örebro Län. En bra värdemätare, även om dom liksom vi hade några ordinarie spelare borta. Vi hade kallat in två spelare från U-laget: Osama och Dante samt två provspelare Daniel och Sebastian "Batte" Söderberg.

Frövi öppnade matchen bäst och skapade några farligheter på hörnor. Det var därför ologiskt att vi tog ledningen redan efter 12 minuter. En djupledsboll från Oscar nådde Daniel som vann duellen mot mittbacken och satte 0-1 stolpe in på ett mycket bra avslut!
Men redan efter 20 minuter kom kvitteringen på ett onödigt sätt. Jocke gick ut på en djupledsboll men missbedömde sin placering i förhållande till målet varpå motståndaren kunde skjuta in 1-1 i tomt mål.
Därefter bytte lagen chanser utan att något resulterade. Överhuvudtaget var det ganska slarvigt spel i första halvlek, många felpassningar vilket delvis berodde på att gräset inte var ordentligt nerklippt, så bollar efter marken bromsade ganska så fort.

1:a halvlek
3' Hörna av Frövi som vi nickar bort till en motståndare som skjuter utanför
6' Markinlägg av Frövi mot bortre där Simon gör en viktig brytning framför en motståndare som i princip har öppet mål annars
7' Utmärkt djupledsboll av Frövi som deras anfallare hinner först på, han lägger en cutback till en lagkamrat som skjuter över i bra läge
12' 0-1 Oden genom Daniel (assist Oscar)
20' 1-1 Frövi
30' Lucas vinner bollen på vänsterkanten, passar till Johan som spelar fram Hampus som skjuter utanför
34' Hampus spelar fram Lucas som skär in mot målet men målvakten går ut och räddar avslutet
36' Långt inkast av Frövi nickskarvas mot mål, Jocke lyckas rädda precis under ribban, bollen studsar ner på mållinjen men Johan rensar undan, dock tar nr 19 emot bollen, skottfintar och skjuter utanför med fritt skottfält från straffområdeslinjen
38' Gult kort på nr 14 i Frövi för stämpling
44' Felipe passar fel när vi är på väg framåt och Frövi-spelaren lägger en djupledsboll som Jocke går ut på men missar så att deras spelare har öppet mål men lyckas skjuta utanför som tur var!

I paus gjorde vi två byten: Sebastian Silfver in istället för Felipe och Dante ersatte Senai.
Tycker att vi höjer spelet ordentligt efter paus, delvis genom att vända på mittfältstriangeln. Men Sebbe gav verkligen laget en injektion när han kom in. Vi skapar chanser och har åtminstone tre frilägen men gör svaga avslut.
Istället gör Frövi 2-1 på sin första målchans i andra halvlek. Det är en hörna som går nära mål, Jocke bör fånga eller boxa bort bollen men slår bort den med handflatorna ut till en motståndare som skjuter in den i mål.
Efter det har vi det mesta av spelet men saknar udden i avsluten. Frövi håller undan och har lägen att kontra in ytterligare ett mål när vi flyttar upp mycket folk på slutet. men då tar Jocke revansch genom några vassa räddningar.

Lite semesterfotboll men några ljusglimtar som vi tar med oss till premiären mot Syrianska nästa lördag.
En bra genomkörare för dem som var med idag.
Lustigt nog skapade vi inte en enda hörna under matchen! Kan inte minnas när det hände senast, om någonsin!

Oscar höll ihop backlinjen som vanligt och utnämns till matchens lirare för Oden.

2:a halvlek
48' Inlägg av Johan som målvakten tappar, Daniel är först på returen men blir fälld av målvakten utan åtgärd av domaren!
54' 2-1 Frövi på hörna
56' Inlägg av Daniel nickas bort till Batte som drar till på volley men får inte superträff, bollen går på mål men målvakten kan rädda ganska enkelt
58' Hampus lobbar fram bollen till Daniel som slår ett inlägg till Lucas som möter på volley men tyvärr går bollen utanför
62' Jättefint passningsspel mellan Sebbe, Dante, Lucas och Hampus som avslutar med en yttersida tätt utanför
63' Hampus får ett friläge och brukar normalt göra mål där men avslutet är för löst så målvakten hinner kasta sig och rädda precis innanför stolpen
66' Hampus lägger ett instick till Daniel som kommer fri med målvakten, har möjlighet att passa till Dante som har ännu bättre läge men väljer ett avslut som går rakt på målvakten
67' Jocke gör en utrusning för att rädda en djupledsboll men Frövi-spelaren är först på bollen varpå Jocke puttar omkull honom, utanför straffområdet och får ett gult kort för detta
72' Instick av Frövi, avslutet går förbi Jocke men Simon räddar på mållinjen och Jocke tar hand om returen!
74' Daniel spelar fram Osama som får bra träff men skottet går strax över ribban
83' Hampus skjuter med vänstern, bra tryck men bollen går över målet
85' Fint väggspel mellan Kevin och Osama som sedan spelar fram Dante som gör en jättefin vändning som lurar mittbacken, han kommer fri med målvakten men skottet bromsar i gräset så målvakten hinner slänga sig och rädda
88' Frövi kommer fri på en kontring, skottet går utanför målet men jag tror att Jocke är på bollen även om domaren dömer inspark
89' Kontring av Frövi, bra avslut men Jocke är med på noterna och räddar
90' Frövi rensar bort bollen och lyckas få till ett friläge på detta men spelaren lyckas bomma målet i ypperligt bra läge
90+1' Vi tappar bollen i uppspelsfasen vilket ger ny målchans för Frövi men Jocke räddar på nytt friläget!